Mine værktøjer
Du er her: Forside grønne gasapparater Gaskedel plus elvarmepumpe

Gaskedel plus elvarmepumpe

Denne hybridløsning består af en gaskedel og en luft/vand-varmepumpe, enten som separate enheder eller som en integreret enhed. Det er også muligt at bruge andre varmekilder til varmepumpen. Der findes systemopbygninger, der også omfatter solenergi, mest til varmtvandsproduktion. 

Visse leverandører er nu ved at være klar med hybridløsninger, hvor gaskedlen suppleres af en (eldrevet) varmepumpe. Intelligent styring af dette system betyder, at den samlede energieffektivitet af systemet bliver høj, og at varmepumpen lige præcis udnyttes under de klimatiske betingelser, hvor den performer bedst.

Når udetemperaturen er høj, er varmepumpens varmeydelse stor nok til at dække varme- og varmtvandsbehovet. Når temperaturen kommer under et bestemt niveau, fx 0 °C, dækkes varmebehovet af gaskedlen alene. Varmepumpen og gaskedlen bruges på samme tid i overgangsperioderne. Varmt vand produceres normalt kun ved hjælp af gaskedlen for at undgå høje driftstemperaturer og en nedsat virkningsgrad for varmepumpen. 

ElVPogGas

Handlinger tilknyttet webside

Sidst revideret januar 2017