Mine værktøjer
Du er her: Forside Indendørs gasapparater Komfur og kogeplade

Komfur og kogeplade

Gaskomfurer er almindeligt anvendt til madlavning, både i storkøkkener i restaurationer, institutioner og køkkener i almindelige husholdninger.

Moderne mad er let at lave på gaskomfuret, og mange har fundet ud af, hvor sjovt det er at eksperimentere med en wok eller trylle med flambering. Det er ikke uden grund, at førende kokke foretrækker gas.

  • - du kan hurtigt ændre temperatur

  • - der er ingen eftervarme

  • - du kan bruge alle typer kogegrej

  • - rengøringen er nem

  • - naturgaskomfuret er billigere i drift end elkomfuret (ca. halv pris)

Et gaskomfur fungerer ved åben forbrænding, hvor forbrændingen fødes med luft fra opstillingsrummet, og røggasserne føres til det fri via en emhætte.

Gaskomfurer kan være udstyret med gas- eller elovn.

I forhold til et elkomfur er varmeflowet til gryder nemmere at styre på et gaskomfur, og samtidig påvirkes miljøet positivt p.g.a. mindre CO2 -udslip.

Typer/modeller

Fritstående gaskomfurer findes i mange forskellige modeller, afhængigt af komfurets design.  

Et almindeligt komfur har som regel 4 kogesteder af forskellig størrelse med hver sin brænder.

Et gaskomfur kan fås med en gasovn eller en elovn. Der findes også modeller, der har to ovne.

Med to ovne, ElectroluxMed 2 ovne, Smeg

Derudover findes der et bredt udvalg af særskilte kogetoppe/gaskogefelter til indbygning i bord og gasovne til indbygning i skab.

De gaskomfurer og gaskogesektioner til indbygning, der findes på markedet i dag, har stor variation i udformning af  kogetoppen:

  • Antal af gasblus og dets størrelse.

  • Placeringsmønstre af gasblus.

  • Kombination af gasblus og elkogeplader.

  • Materialevalg: rustfrit stål, emaljeret metal, specialbehandlet aluminium, glaskeramisk osv.

Handlinger tilknyttet webside

Sidst revideret januar 2017